As salam.. Saya masih ingat lagi mula-mula dapat baby, diantara perkara yang saya berdebar-debar nak buat adalah memotong kuku bayi. Yelah kan nak potong kuku sendiri pun kadang-kadang boleh termiss ini kan nak memotong kuku bayi di jari jemari yang comel dan cute itu.. Kuku bayi yang baru lahir ni memangContinue Reading

Part 1 ada di sini 7. Establish A RoutineBila da ada rutin,anak-anak rasa secure dan membantu disiplin 8. Respect Is A Two-Way StreetBukan anak-anak je kena hormat parents,tapi parents pun ada cara nak hormat anak-anak 9. Positive Reinforcement Works Much Better Than Negative ReinforcementPuji-pujian,kata-kata semangat dan kata2 positif lagi berkesanContinue Reading

Aku tgh membaca buku Nanny 911,hehe baru je mula sedangkan buku ni bulan 4 ari da ade da..anyway nak share sikitsbb aku rasa ini penting sebagai peringatan kepada kita..ini basic parenting nii..aku translate explanation p BM la ye 1. Be ConsistentTIDAK makna TIDAK,YA maksudnya YA..Jangan mula2 kata tak boleh pastu bila letihContinue Reading