Seronok sungguh mendengar cerita anak-anak kawan yang baru memulakan pengambilan solid food masing-masing. Macam – macam karenah pertama kali si comel mencuba makanan yang baru. Yalah kan selama ni cuma pandai menghisap susu je tiba-tiba kena menelan makanan pejal ,ada bayi yang terkebil-kebil dengan makanan di dalam mulut tidakContinue Reading

As salam.. Saya masih ingat lagi mula-mula dapat baby, diantara perkara yang saya berdebar-debar nak buat adalah memotong kuku bayi. Yelah kan nak potong kuku sendiri pun kadang-kadang boleh termiss ini kan nak memotong kuku bayi di jari jemari yang comel dan cute itu.. Kuku bayi yang baru lahir ni memangContinue Reading

Hah…raya dah dekat, bagi yang tinggal jauh dari keluarga.keluarga mertua inilah masa untuk balik ke kampung dan berkumpul dengan sanak saudara. Saya pun insyallah akan bertolak balik ke kampung suami untuk beraya di sana mengikut giliran. Menjaga hati ibu mertua ni kadang-kadang bukanla satu perkara yang mudah, lebih-lebih lagi yangContinue Reading