As salam.. Ini topik yang biasa di bincangkan dalam group mak-mak , tips nak kecilkan perut lepas bersalin pembedahan atau czer. Kebanyakan orang menyatakan, mak-mak bersalin czer ni memang akan buncit sebab tak dapat di bengkung semasa berpantang. Tapi ada je mak bersalin pembedahan ni perut flat baik jeContinue Reading

Kita sering di kejutkan dengan berita kawan-kawan yang mengalami keguguran dan tidak kurang juga yang mengalami sendiri keguguran janin yang di nanti. Terdapat banyak sebab yang menyebabkan keguguran dan tidak semuanya dapat di elakkan .Walaubagaimana pun dengan mengetahui kemungkinan punca keguguran kita dapat mencari jalan agar masalah boleh di elakkanContinue Reading

Sakit kepala semasa mengandung sering menyerang ibu hamil terutama di awal-awal trimester yang pertama. Kalau dah biasa sakit kepala sebelum hamil, kehamilan boleh membuatkan masalah ini lebih teruk. Sakit kepala biasa boleh di rasai di banyak tempat yang berbeza-beza dan keadaan kesakitannya juga berlainan setiap kali anda mengalaminya. Berlainan dengan migrainContinue Reading

Baru-baru ini kita kejutkan dengan pelbagai cerita berkaitan isu ibu meroyan. Meroyan atau kemurungan pospartum ialah satu masalah yang biasa. dengan statistik satu dalam 10 orang ibu menghidapnya. Tetapi pada masa sekarang di anggarkan seorang dalam empat ibu menghidap penyakit ini. Ibu sendiri boleh mengenalpasti gejala meroyan ini. Di antara tanda-tandaContinue Reading

Sejak menjadi SID Shaklee dua tahun lebih ,semakin hari semakin ramai yang saya jumpa mengadu bahawa merekamakan vitamin Shaklee atau pun supplement yang lain tetapi tidak dapat melihat kesan yang ketara kepada mereka. Ramai yang tidak tau banyak faktor yang boleh mengganggu penyerapan vitamin dan menghalang tubuh dari bertindak balasContinue Reading