Petua Hilangkan Kedut Di Muka

As salam dan Salam Mesra,
Dua tiga menjak YOUTH ni di lancarkan, asik-asyik cerita cantik ye tak? Tapi perempuan dengan kecantikan mana boleh pisah. Anyway hari ni kita tengok dulu beberapa petua untuk hilangkan kedut di muka yang boleh buat di rumah tanpa kos yang besar.

1. Minyak zaitun

Minyak zaitun mengandungi vitamin yang lengkap seperti vitamin C, D dan E, serta zat besi yang dilengkapi dnegan zat anti bakteria terbaik untk awet muda. memang bagus untuk rawatan kecantikan kulit. Sebelum tidur bersihkan muka terlebih dahulu, dan sapukan dengan sedikit minyak zaitun. Biarkan untuk semalaman keesokan pagi barulah dibilas dengan air bersih.
2. Lemon
Buah yang kaya vitamin C seperti buah lemon dan limau nipis atau pelbagai buah yang jenis masam boleh dijadikan masker untuk hilangkan kedut di muka. Potong dan picit buah lemon di dahi dan lakukan sehari sekali.
3. Lidah buaya
Lidah buaya kaya dengan antioksida yang diperlukan oleh kulit dan banyak produk kecantikan berasaskan lidah buaya tau. Campurkan dengan putih telur untuk  dijadikan masker seminggu 3 kali gtu untuk hilangkan kedut di dahi. Bilas sehingga bersih selepas 15 minit.

4. Lobak Merah
Lobak merah juga boleh di jadikan masker parut sebiji lobak merah bersaiz sedehana sebelum dicampurkan dengan 2 sudu tepung jagung dan juga sebiji kuning telur.Gaulkan sehingga rata dan sebati supaya jadi macam masker. Ambil campuran tadi dan sapukan pada bahagian muka atau bahagian kulit lain dan biarkan untuk beberapa ketika lebih kurang 40 minit. Lepas tu bilas. Amalkan selalu untuk kesan yang cepat dan berkesan.
Hah itu diantara beberapa tips hilangkan kedut yang sangat mudah untuk di buat dalam rumah. Tapi kalau mau yang lagi mudah , apa kata dapat Collagen Powder Shaklee dan Vitamin C sekali.
Bulan Februari 2018 ni , Shaklee buat Promosi Collagen beli 4 + 1 Vitamin C dapat less 10%. banyak tu diskaun dan bila beli set ni anda boleh dapat keahlian percuma so, dapat harga member  dengan diskaun 20% , so total penjimatan anda da jadi 30% wahhhhhh banyak kan. Lepas tu layak untuk dapat bonus lagi huwaaaaaahh sangat-sangat berbaloi. Keahlian tu pun da jimat Rm68.90 tau.
So kalau berminat boleh la WA melalui pop up di tepi tu ya atau hubungi saya

9 Comments

  1. petua yg best jg.. nnti mw try

  2. antara produk shaklee yg banyak bantu sy dalam mengatasi masalah kulit saya satu masa dulu.

  3. Tips yang bermanfaat.tq ya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge