Coq-Trol Sumber CoQ10 Terbaik

Apa Itu Coenzym Q10 (CoQ10)

Coenzym Q10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan boleh didapati dalam semua bahagian tubuh . Ia merupakan anti oksida dan menjadi komponen penting kepada beberapa aktiviti berkaitan metabolisma tenaga. CoQ10 banyak dijumpai dalam mitokondria, iaitu tempat untuk pembentukan tenaga yang diperlukan untuk menyokong kehidupan. Walaupun begitu, ianya lebih banyak ditemui dalam organ-organ yang bekerja keras seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.
CoQ10 hadir secara semulajadi dalam makanan dan juga boleh disintesiskan dalam tubuh badan.Di antara penyebab kekurangan adalah pengambilan makanan yang tidak mencukupi, peningkatan usia , pengambilan ubat yang menggangu pengeluaran atau penggunaan yang berlebihan oleh tubuh. Banyak kajian yang telah mengaitkan masalah kesihatan yang dikaitkan dengan kekurangan CoQ10 di mana masalah ini dikaitkan dengan penghasilan tenaga yang rendah atau fungsi otot yang lemah seperti kegagalan jantung, sindrom keletihan kronik dan juga migrain.

Tenaga yang berkekalan

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu:

 • Meningkatkan kekuatan otot.1
 • Mempercepatkan pemulihan luka.2

Peredaran Darah yang Sihat

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:

 • Menguatkan otot-otot jantung.3
 • Menyokong fungsi jantung yang sihat.4
 • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.5

Sistem Reproduksi yang Sihat

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10membantu:

 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.6,7
 • Meningkatkan pergerakan sperma.6,7
 • Meningkatkan kualiti ovum

Kulit Yang Berseri

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilannya membantu:

 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.8
 • Meningkatkan tekstur kulit.8

Meningkatkan Fungsi Kognitif

Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid,9salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:

 • Menjana fungsi otak yang sihat.9
 • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.9

Senarai Rujukan di Shaklee.com 

Berapa Banyak CoQ10 yang Anda Perlukan?

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol, memerlukan jumlah yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%!

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, , anda perlu mengambil:

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

 

 

Anda Perlukan COQ-TROL dengan segera ? Klik di untuk membuat pembelian terus secara debit kad/kredit kad

 

 

Dan hubungi saya selepas anda menerima COQ-TROL anda. Anda juga boleh menghubungi saya untuk COD di kawasan TUARAN/TAMPARULI/TELIPOK atau pembelian secara online banking.

 

11 Comments

 1. terbaikk.. nnti mau cuba ni,

 2. yeah byknya manfaat mau cuba ni..

 3. yeahh!! COQ=TROL PLUS the best!! haritu customer baru makan dalam tempoh seminggu.. sudah bagi feedback masa period dia rasa badan lebih bertenaga anding sebelum ni.

 4. CoQ Trol Plus sangat bagus utk kesuburan, kesihatan jantung dan otak. Semoga bermanfaat utk semua.

 5. Info yang menarik.Nak cuba juga la CoQ trol plus ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge