GLA Complex – Teman Baik Wanita

Kitaran haid adalah perkara yang tidak dapat di elakkan oleh semua wanita. Tidak menjadi satu perkara asing lagi dengan kitaran haid, datang sekali dengan pakej PMS dan juga senggugut. Bagi sesetangah wanita, simptom PMS dan juga senggugut kadang2 mengganggu perjalanan kehidupan seharian.

Oleh sebab itu, khas untuk wanita yang mahukan keselesaan dan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan , GLA (Asid Linolenik Gamma) adalah jawapan yang anda cari. GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh tubuh anda untuk menghasilkan prostaglandin โ€“ bahan yang membantu mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah, ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.*

Gamma Linolenik Acid (GLA) adalah asid lemak Omega-6 yang dianggap asid lemak perlu (EFA), yang bermaksud bahawa mereka adalah penting untuk kesihatan. EFA tidak boleh dibuat di dalam badan dan oleh itu mesti diperolehi dari makanan yang kita makan atau makanan tambahan. Asid gamma-linolenik (GLA) merupakan asid lemak dalam keluarga Omega-6 yang didapati kebanyakannya dalam tumbuhan yang kaya dengan kandungan minyak.

EFA diperlukan untuk:

 • fungsi otak yang normal
 • pertumbuhan dan pembangunan
 • kesihatan tulang
 • rangsangan kulit dan pertumbuhan rambut
 • peraturan metabolisme
 • penyelenggaraan proses pembiakan

Kekurangan dalam EFA boleh membawa kepada:

 • pertumbuhan terbantut
 • ruam kulit bersisik yang dipanggil dermatitis
 • kemandulan
 • kurang berkeupayaan untuk melawan jangkitan dan menyembuhkan luka

 

Sebelum ini ,di pasaran luar GLA yang dipasarkan adalah daripada jenis Evening Primrose Oil dan memang di amalkan oleh ramai wanita. Perbezaan GLA Shaklee dengan Evening Primrose Oil adalah GLA Shaklee diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

 

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.ย Ini adalah iklan produk suplemen.

 

Untuk maklumat lebih lanjut dan membuat pembelian, boleh la hubungi saya

Sekiranya ingin membuat pembelian secara online, anda boleh klik logo di bawah dan hubungi saya untuk aturan pemakanan yang di sarankan.

5 Comments

 1. Bagus juga ni. Bagus untuk betulkan hormon wanita. Bonus juga dapat kulit cantik๐Ÿ˜

 2. Sya amalkan ini setiap ari . Lancar udah period skrng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge