Jalan-jalan The Green Connection ,Likas

Last saturday, setelah bertanya di beberapa group FB dan wall FB sendiri , kami decide untuk melawat The Green Connection, Likas. Di mana? ala sana belakang Wisma Wanita tu.

Nda banyak sangat ambil gambar ada a few picture jak. Anyway, was it good?
For us adult, ok juga kthe place but it need more care dan upgrade. If di jaga bagus2 dan di kasi lagi cantik memang menarik.

For kids, u decide dari ayat si Jose ” Umi, besok kita datang lagi boleh?” hehehehe..Kalau  free masuk nak tiap2 hari Umi bawak ko keh keh keh.. Si Jasmine punya reaction setiap kali cakap tu fish tu fish : TANAKKKK” sambil peluk Umi kuat-kuat hahahaha.

Anyway, bila sampai tempat penyu dan tengok si Jose pegi dekat2 dia kasi berani diri jugak la pegi dekat sikit. by the way… macam kesian aku tgk penyu tu dalam sana. kan best dia di laut lepas bebas bergerak, it’s good for  kids belajar but it’s bad for the penyu kan..

Selain penyu, ada ular tapi sorry la nda aku pegi dekat mau pegang hehehe. Lepas tu pusing lagi sikit ada star fish,batu karang. Tapi teda pulak ambil gambar sana juga.

last sekali akuarium besar yang ada Shark. Ada feeding time 11.30am,2.00 pm sama 4.00 pm kalau nda silap. kami sana jam 12.30pm so nda la tggu sampai feeding time.

Selepas akuarium tu, dia ada tempat main-main ala-ala Petrosains gtu. Sesuai untuk anak2 yang suda faham benda2 sains dan ada rasa ingin tau yang tinggi. Untuk si Jasmine ni laju seja dia pegi susun-susun blok ni. Asalnya blok tower … lepas dia susun kasi tinggi lagi dia tolak kasi jatuh semua ..

Luar ni ada Pirate Ship, educational jugak ni sebab boleh tunjuk how the (apa nama dia tu di belakang bot tu) bergerak bila kita pusing dia punya stereng. Obviously not me la kasi terang hahaha nama tu barang pun nda tau. Tau kasi bunyi untuk Jasmine ja ,Yo HO HO Lets GO keh keh keh..

In the end we have fun together, lepas tu pegi makan di Karamunsing dan balik.. Dalam perjalanan balik dua-dua skali out kepenatan. kensel terus taman buaya hehehe.

Kalau ada yang plan mau pegi sana, sempena cuti sekolah ni diorang ada Family Package. Rm35 untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak.  Boleh buat additional tiket Rm10 dewasa dan RM5 kanak-kanak.

Kalau harga biasa lupa pulak tengok tapi macam Dewasa RM15 kanak-kanak RM10 gtu la. Family Package tu murah la tu suda.

Bah selamat berjalan sama anak2 ya!!

2 Comments

  1. Kmi pn da p sna dayah… mmg best la.. c mellody siap p pegang ular tu ahh… kakaknya pula penakut hihi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge